Woonvoorziening Woonboerderij Westenrijck

Woonboerderij Westenrijck

Woonboerderij Westenrijck is de eerste woonvoorziening die wij als zelfstandig ondernemers hebben opgestart. Hierbij vonden wij het allereerst belangrijk dat de bewoners zich thuis moesten voelen. Bij Woonboerderij Westenrijck is altijd iemand aanwezig, is het niet in de vorm van werkende begeleiders, dan zijn wij, Jos en Hanny, aanwezig als zijnde gastgezin.

Origineel heette de boerderij Biggesteijn, maar deze naam vonden wij niet helemaal passend. Wij hebben het vernoemd naar de rivier die achter de boerderij langs loopt en vroeger Westenrijck heette. Tevens was Westenrijk, met een K, een dorpje wat naast Zuidland lag in 18de eeuw.

Eigenlijk kunnen we zeggen, hier is alles begonnen, op de boerderij! Wat begon met een visie en een idee is samengekomen aan de Haasdijk. Hieruit hebben wij getracht om op de eerste plek kwaliteitszorg te leveren, maar tevens ook heel open en familiair te zijn naar de bewoners en hun familie. Wij kunnen nu zeggen dat dit gelukt is en om over de kwaliteit te waken hebben wij stichting Perspectief daarvoor ingeschakeld.

De boerderij waarin Woonboerderij Westenrijck zich huisvest is een oude boerderij en tevens een monument. Zo zijn er ook nog veel authentieke details te herkennen, zoals 2 grote openslaande staldeuren, stalraampjes, houten balken en draagbalken binnen in de boerderij.