Tel ik niet meer mee omdat ik een handicap heb?

Deze vraag zou een ieder met een verstandelijke of lichamelijke beperking kunnen stellen. Door de steeds meer toenemende bureaucratie en bezuinigingen in de zorg is er weinig of geen aandacht meer voor mensen met een handicap binnen een instelling.

Weten we nog wel wat echt belangrijk voor hen is? Luisteren we nog wel naar hun wensen?

Om deze reden hebben wij als zelfstandige zorgondernemers voor onze bewoners een eigen dagbestedingsprogramma opgestart op eigen locaties. Vanuit deze locaties bieden wij
de volgende vormen van dagbesteding aan:

Dieren- en Groenvoorziening: 
Hierbij wordt er gewerkt op de verschillende locaties van Westenrijck in de tuinen en worden op de locatie van Woonboerderij Westenrijck de daar aanwezige dieren verzorgd.

Bistro-lunchroome Slands Bakkie:
In onze winkel in het centrum van Zuidland kan men gezellig een bakje koffie of thee komen drinken met iets lekkers erbij, lunchen of dineren. Wij verzorgen de klanten overdag (tot 15:30 uur) en in de avond nemen Ton en Ardien Walraven het stokje over en kunt u er heerlijk dineren, klik hier voor meer informatie.

IJssalon Slands Bolletje:
In onze ijssalon (vers ijs van april t/m oktober) kan je genieten van heerlijk boerderij-ijs, of een heerlijk bakje thee of koffie. Tevens worden hier artikelen verkocht, die onder andere dooronze cliënten zijn gemaakt en wordt er regelmatig een crea middag georganiseerd, zoals 1x per maand een “breicafé.

Houtbewerking:
Gevestigd in een ruime loods gaan onze kanjers graag aan de slag om allerlei creaties te maken van voornamelijk hout. Zo zijn er in het verleden kerstbomen van 2 meter gemaakt, krijtbordjes voor diverse restaurants, vlinderhuisjes en nog veel meer. Verder hebben wij de beschikking over apparatuur om op bestelling allerlei prachtige kaarsen te maken.

Supermarkt Ouden Heijn:
In een voormalig bankgebouw van de Rabobank hebben wij hier eveneens een supermarkt, waar behalve boodschappen gedaan kunnen worden ook vele cadeauartikelen gekocht kunnen worden.

Productiewerk:
Het uitvoeren van diverse productiewerkzaamheden van diverse leveranciers.

High-Five:
In de voormalige bibliotheek in Zuidland, ‘t Rondeel, mogen wij een groep
cliënten ontvangen die voornamelijk dagbesteding genieten op belevingsgerichte activiteiten.

Servicegroep:
Tevens in ‘t Rondeel gevestigd is onze servicegroep. Deze groep richt zich vooral op dienstverlening met een maatschappelijke betekenis. Zo kunt u ons veelal vinden in Bernissesteyn, een woonvoorziening voor ouderen.

The Beeckerie:
Hier bereiden wij dagelijks verse gerechten voor onze bewoners en collega’s, tevens maken wij hier cupcakes voor uw verjaardag, feesten en/of partijen.

Voor wie doen wij dit?

In de 1e plaats bieden wij binnen een van onze programma’s plaats aan onze eigen bewoners.
Uiteraard kunnen ook externe cliënten gebruik maken van ons dagbestedingsprogramma.

Hoe aanmelden?

Op de website staat een aanmeldingsformulier, die na invullen en versturen automatisch bij ons terecht komt. Uiteraard kunt u voor meer informatie ook contact met ons opnemen.